Crowdfunding platform overzicht

Een crowdfunding platform overzicht is  handig als je je afvraagt: ‘Hoe kies ik het beste crowdfunding platform?”  En “Waar moet ik op letten en wat zijn de verschillen?” Als je wil starten met een crowdfunding campagne dan is dit een logische eerste vraag.

Crowdfunding platform of eigen site

En misschien  vraag je je wel af waarom je voor een crowdfunding platform zou kiezen en niet zelf een site opzetten? Hierover schreef ik eerder een blog op deze site.  Overweeg je om zelf een crowdfunding site op  zetten, dan raad ik je aan om dat blog te lezen.

In dit blog ga ik ervan uit dat je jouw campagne wil aanbieden aan een platform.  En daar zijn goede redenen voor. Behalve een stuk ontzorging heb je de beschikking tot verschillende online marketing tools. Dit is afhankelijk van de platforms, maar veel platforms hebben hun eigen widgets of andere handige online technieken om het bereik van je campagne te vergroten.

Een andere reden om voor een platform te kiezen in plaats van het helemaal zelf te doen is het netwerk waarover een platform beschikt. Dit bestaat uit vaste investeerders (bij crowdfinance platformen) of backers (bij reward based platformen).