Crowdfunding boek – compleet overzicht

  • Home >>

Op zoek naar het beste crowdfunding boek? Voordat je start met je campagne is het een goed idee om je wat meer te verdiepen in het onderwerp. Tevens zijn er veel boeken die je uitleggen hoe je een succesvolle campagne opzet aan de hand van een stappenplan. Dus bekijk hier welk boek het best bij jouw project past.

Omdat er een ruime keuze is in zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken, heb ik een uitgebreid overzicht voor je gemaakt. Zodat het makkelijker kiezen is. Veel boeken zijn zowel digitaal (ebook) als in paperback verkrijgbaar.

Crowdfunding boek Nederlandstalig

Crowdfunding - "Het werkboek" en "in 60 minuten"

Micha van de Water is productief geweest in de Corona jaren en schreef maar liefst 2 boeken. Een dik werkboek. En een mini pocket boek.  Lees ons uitgebreide review hier. En kom erachter welk boek voor jou geschikt is.

In grote lijn: "Het werkboek" biedt een gedetailleerde en praktische handleiding voor het opzetten van een succesvolle crowdfundingcampagne, evenals waardevolle inzichten en tips van ervaren ondernemers en investeerders. "In 60 minuten" is een snelle en praktische introductie tot crowdfunding. Het boek is bedoeld voor ondernemers die willen weten hoe ze in korte tijd een crowdfundingcampagne kunnen opzetten en uitvoeren.


Meteen kopen? Kijk hier voor "Het werkboek" en hier voor "In 60 minuten". 

crowdfunding voor dummies boek

€19,99 – Crowdfunding voor Dummies is geschreven door Martijn Arets en Koen van Vliet. Het boek start met een introductie over crowdfunding: wat is het en hoe werkt het? Daarna lees je of crowdfunding bij jou past. Vervolgens wordt uitgelegd welke soorten crowdfunding er zijn. En per soort wordt er uitgebreid ingegaan op de specifieke kenmerken en waar je op moet letten.

Ben je overtuigd dat crowdfunding iets voor jou is dan leer je verder hoe je jouw campagne kan opzetten. Wat zijn de eerste stappen, hoe schrijf je een aansprekend verhaal en hoe zet je jouw netwerk in. Ook zaken als kosten, doelbedrag en je propositie komen aan bod. En heel belangrijk, je campagneplanning.

het-grote-crowdfunding-boek

€32,50/€9,99- Het Grote Crowdfunding Boek Door Simon Douw en Gijsbert Koren en kun je hier bestellen. De auteurs zullen de geheimen onthullen achter succesvolle campagnes als WakaWaka en Peerby. Met bijdragen van Kickstarter, boordevol tips, stappenplannen en voorbeelden van meer dan vijftig van de beste crowdfunding campagnes. Het crowdfunding boek dat je moet hebben.

crowdfunding boek de hype voorbij

€15 / €7 – Vier ondernemers (Ronald Kleverlaan, Martijn Arets, Marije Lutgendorff en Koen van Vliet) geven vanuit eigen ervaring crowdfunding een uitgebreid beeld van crowdfunding. Ook omschrijven ze welke stappen je moet zetten om je campagne op te bouwen.

Nu slechts 4,99 op Bol.com (ebook)

the-ultimate-kickstarter-guidebook

Hoe zorg je dat jouw Kickstartersuccesvol is? Crowdfunding ervaringsdeskundige Andrew Aversa geeft je in dit boek hiervoor bewezen technieken. Hij draaide zelf 4 campagnes van over de $250.000. Voor slechts €4,69 (ebook) echt een no-brainer!

eBook

crowdfunding boek Simon Sinek start met het waarom

€24,95 / €19,99 – Het kernprincipe van crowdfunding is je Why. Op basis van je Why kun je uiteindelijk de crowd meekrijgen om jouw campagne te steunen. Maar dit principe kun je natuurlijk ook toepassen op je onderneming of organisatie. Een dikke aanrader dus om te lezen!

Dit is de Nederlandstalige versie. Voor de Engelstalige versie kijk hier >>>

crowdfunding boek realiseer je droom zonder bank of subsidie

€14,95 – Erwin Blom legt in dit boek uit wat crowdfunding is, welke vormen er zijn en wat de motieven zijn van mensen om een campagne te ondersteunen. Ook geeft hij een stappenplan en 5 redenen waarom crowdfunding meer oplevert dan geld.

Koop boek

crowdfunding boek succesvol projecten financieren

€29,90 – Ben je actief in de kunst- of cultuursector? Dan is dit het boek dat je moet lezen als je wil starten met crowdfunding. Jaap Burgstra geeft in dit boek achtergrond informatie, maar ook veel praktische tips en een stappenplan voor het opzetten van een succesvolle campagne.

KOOP BOEK

crowdfunding-succes-code

€2,41 – Leer de belangrijkste Amerikaanse crowdfunding platforms kennen. En belangrijker leer hoe je hier succesvol een campagne op kan draaien en hoe je meer mensen jouw project kan laten ondersteunen. Enkel beschikbaar in ebook versie. En voor de prijs kun je het echt niet laten.

ebook

crowdfunding en vastgoed

€50 – Voor de vastgoedsector biedt crowdfunding mogelijkheden om op alternatieve wijze te financieren. Maar ook voor particuliere investeerders bieden crowdfunding vastgoed projecten betere rendementen dan de spaarrekening. Dit boek biedt zowel voor investeerder als initiatiefnemer informatie.

Koop boek

Crowdfunding boek Engelstalig

£2,54 /8,99 – The Crowdfunding Bible: How To Raise Money For Any Startup, Video Game Or Project laat zien hoe je met de juiste online tools een Kickstarter campagne tot een succes brengt. De focus ligt enigszins op de game industrie en het boek is uit 2008, dus zou wat updates kunnen gebruiken. Toch is het een aanrader omdat het je veel praktische tips geeft. En ook uit de interviews kun je echt heel veel inspiratie en informatie voor je eigen campagne halen.

£7,75 / 11,49 – Het Kickstarter UK Handbookis een echte aanrader als je als europeaan een Kickstarter campagne wil doen. Dit boek telt 300 pagina’s bordevol waardevolle tips. En richt zich ook op non-UK initiatiefnemers. Het beantwoord vragen als ‘Kickstarter of Indiegogo?’ Verder geeft het je een kijkje achter de schermen en 30 cases studies waaruit je zeker tips voor jouw campagne haalt. Niet voor niks een Bestseller op Amazon!

Dit overzicht wordt zoveel mogelijk actueel gehouden. Dus mis jij een boek of heb je een van deze boeken gelezen? Laat het weten in het reactieveld beneden.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save