Crowdfunding boek

Op zoek naar het beste crowdfunding boek? Voordat je start met je campagne is het een goed idee om je wat meer te verdiepen in het onderwerp. Tevens zijn er veel boeken die je uitleggen hoe je een succesvolle campagne opzet aan de hand van een stappenplan. Dus bekijk hier welk boek het best bij jouw project past.


Omdat er een ruime keuze is in zowel Nederlandstalige als Engelstalige boeken, heb ik een uitgebreid overzicht voor je gemaakt. Zodat het makkelijker kiezen is. Veel boeken zijn zowel digitaal (ebook) als in paperback verkrijgbaar.


Crowdfunding boek Nederlandstalig

Crowdfunding - Het werkboek en minipocket


Micha van de Water is productief geweest in de Corona jaren en schreef maar liefst 2 boeken. Een dik werkboek. En een mini pocket boek. Dit is het meest recente Nederlandstalige boek over crowdfunding. 

In grote lijn: "Het werkboek" biedt een gedetailleerde en praktische handleiding voor het opzetten van een succesvolle crowdfundingcampagne, evenals waardevolle inzichten en tips van ervaren ondernemers en investeerders. "In 60 minuten" is een snelle en praktische introductie tot crowdfunding. Het boek is bedoeld voor ondernemers die willen weten hoe ze in korte tijd een crowdfundingcampagne kunnen opzetten en uitvoeren.

Meteen kopen?

werkboek

mini pocket

€19,99 – Crowdfunding voor dummies boek

 Crowdfunding voor Dummies is geschreven door Martijn Arets en Koen van Vliet. Het boek start met een introductie over crowdfunding: wat is het en hoe werkt het? 

Daarna lees je of crowdfunding bij jou past. Vervolgens wordt uitgelegd welke soorten crowdfunding er zijn. En per soort wordt er uitgebreid ingegaan op de specifieke kenmerken en waar je op moet letten.

Meteen kopen? 

Ben je overtuigd dat crowdfunding iets voor jou is dan leer je verder hoe je jouw campagne kan opzetten. Wat zijn de eerste stappen, hoe schrijf je een aansprekend verhaal en hoe zet je jouw netwerk in. Ook zaken als kosten, doelbedrag en je propositie komen aan bod. En heel belangrijk, je campagneplanning.

€32,50/€9,99 - Het grote crowdfunding boek


Het Grote Crowdfunding Boek Door Simon Douw en Gijsbert Koren en kun je hier bestellen. De auteurs zullen de geheimen onthullen achter succesvolle campagnes als WakaWaka en Peerby.

 Met bijdragen van Kickstarter, boordevol tips, stappenplannen en voorbeelden van meer dan vijftig van de beste crowdfunding campagnes. Het crowdfunding boek dat je moet hebben.

Meteen kopen? 

€15 / €7 – Crowdfunding boek de hype voorbij


Vier ondernemers (Ronald Kleverlaan, Martijn Arets, Marije Lutgendorff en Koen van Vliet) geven vanuit eigen ervaring crowdfunding een uitgebreid beeld van crowdfunding. Ook omschrijven ze welke stappen je moet zetten om je campagne op te bouwen.

Met dit boek kun je meteen aan de slag met je crowdfundingcampagne. De praktische informatie is voorzien van kritische kanttekeningen, waardoor de schrijvers je zowel op strategisch als operationeel niveau wegwijs maken in de wereld van crowdfunding.

Meteen kopen? 

Crowdfunding, dé alternatieve vorm van financieren, wordt gezien als de nieuwe heilige graal. Maar wat is er nu écht nieuw aan deze vorm van financiering en is het wel zo waardevol als iedereen roept? Of kun je er in sommige gevallen maar beter niet aan beginnen? Hoe ziet de toekomst van crowdfunding eruit? En als je besluit te crowdfunden, hoe haal je dan maximale waarde uit de campagne?

€24,95 / €19,99 – Start met het waarom


Het kernprincipe van crowdfunding is je Why. Deze Why is gebaseerd op de visie van Simon Sinek. 

Op basis van je Why kun je uiteindelijk de crowd meekrijgen om jouw campagne te steunen. Maar dit principe kun je natuurlijk ook toepassen op je onderneming of organisatie. Een dikke aanrader dus om te lezen!

Meteen kopen?