Tools voor jouw crowdfunding campagne

  • Home >>

Campagne tools

Ik krijg vaak de vraag ‘Welke websites of tools moet ik gebruiken voor mijn crowdfunding campagne?’. Dus bij deze een lijst van online tools die onmisbaar zijn voor je campagne.

E-mail marketing

ActiveCampaign: Wat mij betreft de leider op het gebied van Email Automation. Wil je naast een autoresponder – en follow-up mails ook mensen bereiken op basis van gedrag? Dan is deze provider de beste en prijsgunstigste. Helemaal top is dat je deze GRATIS 30 dagen kunt uitproberen.

Boomerang: Werk je met Gmail  en wil je niet meer doen dan vantevoren emails schrijven en inplannen? Dan is deze gratis add-on prima. Pas vanaf een flink aantal voorgeplande emails moet je upgraden naar een premium account.

 

Website

WordPress: Bouw snel en gratis je eigen website. Zeer gebruiksvriendelijk, krachtig en met tal van uitbreidingsmogelijkheden. Ideaal voor crowdfunding- en landingspagina’s in aanloop en na afloop van je campagne. Snel, makkelijk en goedkoop op te zetten.

CPO Themes: Als je op zoek bent naar een clean en makkelijk te implementeren WordPress thema en/of zelf een landings- of sqeeuzepage wil bouwen dan biedt CPO Themes gratis of vanaf $49 voor pro opties (op oneindig veel sites te gebruiken!) geweldige mogelijkheden. Zelf ben ik erg fan van ‘Sientence’ en ‘Intuition’.

Hosting

De aanbieder die ik aanbeveel is Siteground . Deze biedt uitgebreide support. En is vooral wanneer je een WordPress site hebt, de ideale partner om je website bij te hosten.

Landingspagina

Thrive Landingspagina plugin: Ideaal om in samenwerking met WordPress te gebruiken. Al vanaf $67 kun je op 1 site Landingspages gebruiken. Voor $97 zelfs op een ongelimiteerd aantal eigen sites. Wat mij betreft een no-brainer.

Want dit is een eenmalige betaling en self-hosted (beter voor je SEO) en niet een maandelijks bedrag en hosted oplossing zoals bij concurrent LeadPages  (vanaf $25 per maand) of InstaPage (vanaf $29 per maand) bijvoorbeeld.

 

Wil je een landingspagina gebruiken en tegelijkertijd aan je site bouwen zonder dat bezoekers hier toegang toe hebben? Dan is een coming soon plugin een ideale oplossing. Naar mijn mening de beste is ComingSoon Pro. Je kan aan de achterkant gewoon aan je site werken. En zo mensen alvast naar jouw website sturen, een preview geven van je campagne met een foto of video. En tegelijkertijd kun je aan de voorkant emails verzamelen.  Je kunt zelfs alvast een referral campagne draaien met deze plugin! Voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten. Voor 1 site betaal je slechts $29.

Google Analytics: Gratis en onmisbaar voor alle tracking en het meten van je conversie en campagne mijlpalen. Vraag voordat je jouw campagne online zet aan het platform van jouw keuze of je de tracking code kan integreren. Kickstarter biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om deze te koppelen aan je campagne pagina.

 

Campagne management

Gratis tools om je campagne online te plannen en alle acties en mijlpalen bij te houden:

Als je deelneemt aan de Campagne –  of Masterplan training krijg je gratis templates tot je beschikking waarmee je in een klap  je hele campagne kunt plannen. Je hoeft dan alleen maar alle acties in te vullen.

 

Handige social media planners:

Buffer:  Voor inplannen van Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Pinterest berichten. Clean dashboard en makkelijk te gebruiken. Zowel desktop als app. Gratis tot 3 gekoppelde accounts

Hootsuite: Zeer uitgebreide social media assortiment waarvoor je berichten kan plannen. Inmiddels meer dan 35. Ook  uitgebreidere analyse en rapportage mogelijkheden dan bijvoorbeeld bij Buffer. De gratis account laat echter maar 3 accounts toe. Heb je meer accounts, dan zul je voor de betaalde versie moeten gaan.

Later (voorheen Latergramme): App en desktop tool voor plannen van Instagram berichten.

Viral marketing

UpViral Wil je jouw campagne viral laten gaan of inzetten op referral marketing? Dan is Upviral de tool om te gebruiken. Niet gratis, maar enorm krachtig. En een tool die je vaker kan inzetten.

Thunderclap: Begin je campagne met een social media knaller en zorg dat 100-en of zelfs 1000-en over jouw campagne posten of tweeten. Gratis.

Krowdster voor Influencer research of om je medialijst te bouwen (en meer!). Ga je op Kickstarter of IndieGogo crowdfunden en heb je nog geen goede medialijst, dan is deze betaalde service een must. Je kan op elke industrie, thema of markt de juiste contactgegevens vinden. Gratis proberen.

Crowdfunding boeken

Op zoek naar het beste boek over crowdfunding? Kijk dan op deze pagina. Hier is een compleet overzicht te vinden van Nederlands- en Engelstalige boeken >>>

 

Hardware

Notities maken, plannen en aantekeningen bijhouden kan tegenwoordig ideaal digitaal. Een beter alternatief voor de iPad vind ik de Samsung Tab S serie. Met nog steeds een van de top tablets de Samsung Tab S4 of de allernieuwste Tab S6