Tools voor jouw crowdfunding campagne

  • Home >>

Campagne tools

Ik krijg vaak de vraag ‘Welke websites of tools moet ik gebruiken voor mijn crowdfunding campagne?’ Dus bij deze een lijst van online tools die onmisbaar zijn voor je campagne.

email marketing voor crowdfunding

E-mail marketing

ActiveCampaign: Wat mij betreft de leider op het gebied van Email Automation. Wil je naast een autoresponder – en follow-up mails ook mensen bereiken op basis van gedrag? Dan is deze provider de beste en prijsgunstigste. Helemaal top is dat je deze gratis 2 weken kan uitproberen

Boomerang: Werk je met Gmail en wil je niet meer doen dan vantevoren emails schrijven en inplannen? Dan is deze gratis add-on prima. Pas vanaf een flink aantal voorgeplande emails moet je upgraden naar een premium account.  

Website

WordPress: Bouw snel en gratis je eigen website. Zeer gebruiksvriendelijk, krachtig en met tal van uitbreidingsmogelijkheden. Ideaal voor crowdfunding- en landingspagina’s in aanloop en na afloop van je campagne. Snel, makkelijk en goedkoop op te zetten.

Landingspagina's 

Voor jouw crowdfunding campagne heb je eigenlijk niet meer nodig dan een landingspagina voor je pre-campagne. 

Daarom adviseer ik om landingspagina software te gebruiken die naadloos werkt met WordPress. Hiermee heb je snel en eenvoudig een pagina staan. 

Sinds jaar en dag gebruik ik hier zelf Thrive themes voor.  En als je jezelf veel tijd en moeite wil besparen, adviseer ik je om dit ook te gebruiken. 

Natuurlijk kun je hierna ook ideaal je eigen website verder uitbouwen met dezelfde software. Want je kan hier nog een veel meer mee om je backers betrokken te houden en je organisatie of onderneming te laten groeien. 

Hosting

Om je eigen landing pagina te hosten heb je een goede hosting provider nodig. Hiervoor adviseer ik SiteGround. Zit je al bij een andere hosting provider en wil je verhuizen. Dan lees je op onze zuster site Social Masters hoe je dat doet. 

Projectmanagement

Alles valt of staat met een goede planning. En om deze planning bij te houden, heb je gelukkig geweldige gratis online tools. Ben je hier nog niet mee bekend, dan raad ik je aan om in ieder geval de volgende twee te bekijken: Trello en MeisterTask.  

Weet dat er nog legio vergelijkbare tools zijn. Maar de tools die hier noem, vind ik erg gebruiksvriendelijk. En super handig om ook met meerdere mensen uit je campagne team in samen te werken. 

Social media planners

En als het dan toch over campagne planning hebben. Een groot onderdeel van het bekend maken van je campagne en betrokken houden van je inner Circle en potentiële backers, zal via social media gaan. Dit kun je tegenwoordig prima doen in het desbetreffende social medium. Maar je hebt ook handige social media planners waarin je verschillende kanalen kan beheren. 

Ook hier een aantal die je kan bekijken, mocht je hier nog niet mee bekend zijn. 

Buffer: Voor inplannen van Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ en Pinterest berichten. Clean dashboard en makkelijk te gebruiken. Zowel desktop als app. Gratis tot 3 gekoppelde accounts

Hootsuite: Zeer uitgebreide social media assortiment waarvoor je berichten kan plannen. Inmiddels meer dan 35. Ook uitgebreidere analyse en rapportage mogelijkheden dan bijvoorbeeld bij Buffer. De gratis account laat echter maar 3 accounts toe. Heb je meer accounts, dan zul je voor de betaalde versie moeten gaan.

Later (voorheen Latergramme): App en desktop tool voor plannen van Instagram berichten.

Viral marketing

Thunderclap: Begin je campagne met een social media knaller en zorg dat 100-en of zelfs 1000-en over jouw campagne posten of tweeten. Gratis.

Krowdster voor Influencer research of om je medialijst te bouwen (en meer!). Ga je op Kickstarter of IndieGogo crowdfunden en heb je nog geen goede medialijst, dan is deze betaalde service een must. Je kan op elke industrie, thema of markt de juiste contactgegevens vinden. Gratis proberen.

Crowdfunding boeken

Tot slot. Ben je op zoek naar het beste boek over crowdfunding? Kijk dan op deze pagina. Hier is een compleet overzicht te vinden van Nederlands- en Engelstalige boeken >>>