Over

De reden waarom Crowdfunding Masters is opgericht: Ik ben me kapot geschrokken toen ik het bericht las over het feit dat slechts 25% van de Nederlandse Kickstarter projecten succesvol is. Dat is een ongelooflijk laag percentage. Niet alleen omdat dit een veel lagere rate is dan de wereldwijde succesrate van gemiddeld 50% op Kickstarter en andere reward based crowdfunding platformen. Maar ook, en vooral omdat ik weet dat wij Nederlanders dat veel beter moeten kunnen.

Foto: Bericht in Trouw eind 2014


Want wat mij als crowdfunding enthousiast pijn deed, is het feit dat de meerderheid blijkbaar dacht ‘Ik zet het op Kickstarter en dan rolt het geld vanzelf binnen”. Of zoals in het artikel is gehighlight ‘Je moet niet gewoon je plan op de site zetten, maar actief campagne voeren’. Ik weet namelijk dat crowdfunding niet zo werkt.


Crowdfunding succes is namelijk het resultaat van een uitgekiende strategie en planning. En niet van afwachten en hopen dat mensen gaan doneren of investeren.


Met Crowdfunding Masters wil ik iedereen de benodigde basiskennis geven, zodat je weet waar je aan begint en hoe je je moet voorbereiden op een campagne.


Waarom Crowdfunding Masters? De afgelopen 3 jaar heb 100-en mensen getraind en een track record opgebouwd van succesvolle campagnes. Naast een veelgevraagd spreker en workshopleider word ik ook regelmatig door crowdfunding platformen gevraagd om ondernemers of campagnehouders te helpen.

Crowdfunding kent voor mij geen geheimen, omdat ik als consultant gewerkt heb bij de oorspronkelijke bouwer van grote Nederlandse crowdfunding platformen als oneplanetcrowd.nl, voorjebuurt.nl, crowdfunded.nl of voordekunst.nl.