Waarom Crowdfunding Masters

Why

De reden waarom Crowdfunding Masters is opgericht: Ik ben me kapot geschrokken toen ik het bericht las over het feit dat slechts 25% van de Nederlandse Kickstarter projecten succesvol is. Dat is een ongelooflijk laag percentage. Niet alleen omdat dit een veel lagere rate is dan de wereldwijde succesrate van gemiddeld 50% op Kickstarter en andere reward based crowdfunding platformen. Maar ook, en vooral omdat ik weet dat wij Nederlanders dat veel beter moeten kunnen.

artikel-Crowdfunding-Kickstarter

Foto: Bericht in Trouw eind 2014

Want wat mij als crowdfunding enthousiast pijn deed, is het feit dat de meerderheid blijkbaar dacht ‘Ik zet het op Kickstarter en dan rolt het geld vanzelf binnen”. Of zoals in het artikel is gehighlight ‘Je moet niet gewoon je plan op de site zetten, maar actief campagne voeren’. Ik weet namelijk dat crowdfunding niet zo werkt.

Crowdfunding succes is namelijk het resultaat van een uitgekiende strategie en planning. En niet van afwachten en hopen dat mensen gaan doneren of investeren.

Met Crowdfunding Masters wil ik iedereen de benodigde basiskennis geven, zodat je weet waar je aan begint en hoe je je moet voorbereiden op een campagne. Ik doe dit door bijvoorbeeld een Starttraining, 40 campagne tips of via mjin Facebook pagina  en Twitter account waar ik regelmatig tips geef over crowdfunding.

Ook ben  ik gestart met de Crowdfunding Challenge. Dat is een 14-daags programma waarin je jouw campagneplan gaat maken. En alle strategische beslissingen neemt voordat je start. Zodat je precies weet wie wat wanneer moet doen om jouw campagne te laten slagen.

kickstarter day 1

Foto: Dat er in een jaar tijd niet veel veranderd is, blijkt uit een campagne die op dag 1 dit publiceerde. Weet jij wat hier mis aan is?

Wie

tasso-trainer

Oprichter: Tasso Heijnen

Waarom Crowdfunding Masters? De afgelopen 3 jaar heb 100-en mensen getraind en een track record opgebouwd van succesvolle campagnes. Naast een veelgevraagd spreker en workshopleider word ik ook regelmatig door crowdfunding platformen gevraagd om ondernemers of campagnehouders te helpen.

Crowdfunding kent voor mij geen geheimen, omdat ik als consultant gewerkt heb bij de oorspronkelijke bouwer van grote Nederlandse crowdfunding platformen als oneplanetcrowd.nl, voorjebuurt.nl, crowdfunded.nl of voordekunst.nl.

 

Track record

Tintag-foreverfunding

Campagne voor item tracker Tintag

Kickstarter-campagne-WaterDropKickstarter campagne voor het Spaanse Waterdrop met als resultaat bijna $17.000

Publicaties

Tasso-Heijnen-NRC-Weekend

Interview NRC Weekend over Sparen of crowdfunden?

 

tasso heijnen crowdfunding interview

Interview Graficus

Referenties

Trainingen, workshops, presentaties en gastcollege’s

crowdfunding_universiteit_leiden_logo

YESDelft_crowdfunding_logo

ghrd_crowdfunding-logo

LCI emblem_2C_287+7406

 

 

 

IVN_crowdfunding_logo

STARTUPeindhoven_crowdfunding

fit_crowdfunding_logo

crowdfunding_hub_logo

 

 

crowdfunding-workshop-english

crowdfunding-workshop-6x4

gastcollege crowdfunding

Masterclass_crowdfunding_YesDelft

 

Meer weten over crowdfunding? Start dan met het lezen van dit blog over wat crowdfunding precies is en wat de verschillende vormen zijn. >>>

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments are closed