40 Crowdfunding campagne Tips

Kickstarter of crowdfunding campagne starten? Lees dan eerst deze 40 Crowdfunding campagne Tips. Want voorbereiding is alles. En dat niet alleen. Met deze tips voorkom je fouten die iedereen maakt die nog nooit een crowdfunding campagne heeft gedraaid. Zorg dat je deze niet maakt en lees deze tips grondig door.

klik voor 40 tips

Voorbereiding

 1. Gebruik referenties

Natuurlijk geloof jij in je idee. Maar veel belangrijker is dat je kunt aantonen dat anderen er ook in geloven. Zoek deze mensen en zet hen in als referentie.

 1. Onderzoek of er behoefte is aan je product

Doe online research naar de behoefte waar jij aan denkt te voldoen. Gebruik hiervoor social media of Google Trends om op basis van zoekwoorden te analyseren of of er genoeg zoekverkeer is naar jouw oplossing.

twitter-hashtag-for-crowdfunding

Zoek bijvoorbeeld op Twitter met de juiste # naar welke phonecases mensen op zoek zijn.

 1. Betrek de crowd

Crowdfunding is geen eenrichtingsverkeer. Zoek de conversatie op, vraag feedback en weet wat jouw doelgroepen aanspreekt. Voor, tijdens en na de campagne.

 1. Het einde is het begin

Denk verder dan je crowdfunding campagne: het einde van de campagne is slechts het begin van je business of project.

 1. Verbeter de teamspirit

Heb je medewerkers of werk je in een team? Crowdfunding is de ultieme mogelijkheid om de teamspirit te verbeteren. En om de samenwerking onderling te verbeteren. Natuurlijk, het omgekeerde is ook waar. Dus check voordat je start of je teamleden genoeg commitment hebben en de neuzen allemaal dezelfde kant op staan.

 1. Start met een knaller

Zorg dat voordat je online gaat staan op een crowdfunding platform, je genoeg crowd hebt om een eerste stuk van de funding op te halen.

 1. Creëer momentum.

Zorg dat je met je campagne en acties gedurende de looptijd de aandacht pakt en zo mensen weet te converteren naar backers.

 1. Werk aan je video presentatie

Zorg dat je ontspannen voor de camera staat als je jouw pitch doet. Gun jezelf de tijd en ruimte. Je mag er best een aantal keren over doen.

 1. Zorg voor aanvullende expertises

Werk met een team dat elkaar aan kan vullen op expertises. Hierdoor hou je elkaar scherp en kun je de beperkte campagne tijd optimaal benutten.

 1. Ben voorbereid op een hectische periode

Een crowdfunding campagne vereist je volledige aandacht. Er komt van alles op je af en als het goed ben je dagelijks bezig om momentum te creëren.

Dit waren de eerste 10 tips.

klik voor 40 tips

Je krijgt:

 • Nog 10 andere voorbereidingstips
 • 14 tips voor tijdens de doorlooptijd van de campagne
 • 5 super belangrijke tips voor NA de campagne

crowdfunding-communiceer

 

klik voor 40 tips

 

Comments are closed