Review: crowdfunding boeken van Micha van de Water

Micha is productief geweest in de Corona jaren en schreef maar liefst 2 boeken. Een dik werkboek. En een mini pocket boek.  In deze review een beschrijving van de twee boeken. En op het einde het verschil uitgelegd, zodat jij een keuze kan maken voor een van de twee boeken. 

Crowdfunding, het werkboek 

Dit is een informatief en praktisch boek over het opzetten van een succesvolle crowdfundingcampagne geschreven door Micha van de Water. Momenteel is dit het meest recente Nederlandstalige boek over het opzetten van crowdfunding campagnes.  Wil je het meteen kopen? Kijk dan hier

Het boek is bedoeld voor ondernemers en investeerders die geïnteresseerd zijn in crowdfunding en op zoek zijn naar praktische tips en inzichten. De auteur begeleidt ondernemende mensen bij het organiseren van crowdfunding campagnes. En richt zich voornamelijk op donatie- en reward based campagnes

In 50 stappen optimaal voorbereid op je eigen campagne

Het boek is opgedeeld in acht hoofdstukken en begint met een uitleg over wat crowdfunding is en hoe het werkt. Vervolgens gaat het boek dieper in op de verschillende vormen van crowdfunding, zoals donatie-based, reward-based, equity-based en lending-based crowdfunding. De voor- en nadelen van elk type crowdfunding worden besproken, zodat je als ondernemer kunt bepalen welke vorm het beste past bij jouw doelstellingen.

Het boek behandelt ook de verschillende crowdfundingplatforms die beschikbaar zijn, met inbegrip van de grootste en meest bekende platforms zoals Kickstarter, Indiegogo en GoFundMe. Het boek geeft inzicht in de kosten, voorwaarden en regels van elk platform, en biedt praktische tips voor het kiezen van het juiste platform voor jouw project.

Een belangrijk onderdeel van het boek is het hoofdstuk over het opzetten van een crowdfundingcampagne. Hier worden de belangrijkste stappen behandeld die nodig zijn om een succesvolle campagne op te zetten, zoals het bepalen van het financieringsdoel, het creëren van een pitch, het maken van een videopresentatie, het bepalen van beloningen en het promoten van de campagne.

crowdfunding, opdracht uit het werkboek

Voorbeeld van opdracht uit Het werkboek.

Het boek bevat ook interviews met ervaren ondernemers en investeerders die hun ervaringen delen over het opzetten van succesvolle crowdfundingcampagnes. Deze verhalen bieden waardevolle inzichten en praktische tips voor mensen die hun eigen campagne willen opzetten.

Een ander belangrijk onderdeel van het boek is het hoofdstuk over de juridische aspecten van crowdfunding. Hier worden de verschillende wetten en regels besproken die van toepassing zijn op crowdfunding in Nederland en Europa. Het boek legt uit wat de risico's zijn voor zowel ondernemers als investeerders, en hoe je deze risico's kunt verminderen.

Tenslotte behandelt het boek de toekomst van crowdfunding en de rol die crowdfunding kan spelen bij het stimuleren van innovatie en sociale impact. Het boek gaat in op trends en ontwikkelingen op het gebied van crowdfunding, zoals de opkomst van blockchain-gebaseerde crowdfunding en crowdfunding voor duurzame projecten.

Het boek "Crowdfunding" van Micha van de Water is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in crowdfunding. Het biedt een gedetailleerde en praktische handleiding voor het opzetten van een succesvolle crowdfundingcampagne, evenals waardevolle inzichten en tips van ervaren ondernemers en investeerders. Het boek biedt ook een overzicht van de verschillende crowdfundingplatforms en de juridische aspecten van crowdfunding. Door zijn praktische benadering en brede dekking is het boek geschikt voor zowel beginnende als ervaren ondernemers en investeerders.

Starten met crowdfunding - in 60 minuten

Tegelijkertijd met het werkboek, bracht Micha ook 'Starten met crowdfunding - in 60 minuten" uit. Dit boek is een snelle en praktische introductie tot crowdfunding. Het boek is bedoeld voor ondernemers die willen weten hoe ze in korte tijd een crowdfundingcampagne kunnen opzetten en uitvoeren.

Het boek is opgedeeld in zeven hoofdstukken en begint met een uitleg over wat crowdfunding is en hoe het werkt. Vervolgens gaat het boek dieper in op de verschillende vormen van crowdfunding, zoals donatie-based, reward-based, equity-based en lending-based crowdfunding. De voor- en nadelen van elk type crowdfunding worden kort besproken, zodat je als ondernemer kunt bepalen welke vorm het beste past bij jouw doelstellingen.

Het boek "Starten met crowdfunding in 60 minuten" van Micha van de Water is een handig en snel naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in crowdfunding. Het biedt een beknopte, maar praktische handleiding voor het opzetten van een crowdfundingcampagne, evenals waardevolle inzichten in de verschillende vormen van crowdfunding, platforms en juridische aspecten.

Door zijn compacte formaat en snelle benadering is het boek geschikt voor ondernemers die snel aan de slag willen met crowdfunding en geen tijd hebben voor uitgebreide handleidingen. Het boek biedt een goede introductie tot crowdfunding en is daarom een waardevolle aanvulling op de boekenkast van elke ondernemer.

Verschil werkboek en in 60 minuten

Het grote verschil tussen de twee boeken is "in 60 minuten" zich vooral richt op snelle kennisoverdracht. En een beknopte omschrijving van de crowdfunding aanpak. Het werkboek gaat hierin verder met dieper gaande omschrijvingen, voorbeelden en concrete opdrachten. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je stap voor stap je campagne opbouwt. En na het lezen jouw campagne hebt voorbereid 

Een voorbeeld is wanneer het gaat over pers en media. In "in 60 minuten" lees je wat de rol hiervan is en waar je rekening mee moet houden. In het werkboek wordt hier dieper op ingegaan en worden essentiële praktische tips gegeven die je waarschijnlijk nog weet wanneer je nooit met PR activiteiten te maken hebt gehad. Het werkboek zorgt er door middel van een opdracht vervolgens voor dat je ook daadwerkelijk een overtuigend pakket maakt waarmee je de publiciteit haalt.  

Het is dus afhankelijk van je voorkennis en hoeveel tijd je in de voorbereiding wil stoppen. De ene zal aan de hand van een beknopt stapppenplan en basiskennis van crowdfunding aan de slag kunnen. Een ander zal meer gebaat zijn bij wat uitgebreidere stapsgewijze uitleg met concrete aanwijzingen en voorbeelden hoe een bepaalde stap in te vullen. Aan jou om die keuze te maken. 

Aanschaffen

Klik hier voor het  "Het werkboek" fysieke versie of de  e-book versie. En hier voor "In 60 minuten" fysieke versie of e-book versie. Veel leesplezier en succes met de voorbereiding. 

Leave a Reply 0 comments