Hoe krijg je de crowd in beweging

Hoe krijg je de crowd in beweging

Je hebt een geweldig idee en wil anderen overtuigen van dit te gekke idee. Hoe krijg je de crowd in beweging? Dat vergt kracht, moed, zelf initiatief en een pro-actieve houding: leiderschap. Het type leider dat inspireert en anderen motiveert om in beweging te komen. Op die manier krijg je mensen achter jouw idee. En willen ze als ambassadeur gaan optreden.

In onderstaande video is mooi te zien hoe dit werkt. Derek Sivers licht toe wat er gebeurt.

Twee is een groep
Wie denk je dat in dit proces de belangrijkste schakel is om de crowd in beweging te krijgen? Kijk goed naar de video. En je ziet dat de beweging begint bij de eerste volger. Inderdaad, je hebt dus in eerste instantie slechts 1 andere persoon nodig die ook in jouw idee gelooft. Want twee is een groep. En met die andere persoon zal nummer 3, 4, en 5 volgen. Of zoals in de video is te zien: exact dezelfde dansbewegingen gaan maken. Hou je dit vast, blijf je goed in contact met jouw eerste volgers, dan zul je een grotere groep mensen in beweging krijgen die zich aan willen sluiten.

Maar het begint bij jou! Het nemen van initiatief. Je idee goed weten over te brengen, anderen achter jouw idee krijgen en faciliteren dat zij jouw boodschap overbrengen. Wat vind jij hiervan? Is het herkenbaar of juist een totaal nieuw gegeven? Laat het weten in de comment sectie hier beneden.

Leave a Reply 0 comments